19 april 2020
11:30

Djurgårdens IF FF 2

Referat: Enskede IK - Djurgårdens IF FF 2

Vi är tyvärr fortfarande utan seger i St Erikscupen, efter att premiären i div 1 mot Enskede slutade med förlust 3-1. Båda lagen inledde mycket starkt och spelade som alltid riktigt bra fotboll och bytte chanser med varandra. Redan efter 5 minuter har India ett friläge som Enskedes duktiga målvakt räddar till hörna. Freja slår hörnan hårt och inåtskruvad som Ellen så när får pannan på vid bortre stolpen. Vi går in i en bra period där vi för spelet, spelar med hög press och återerövrar bollen högt upp i banan vilket gör det svårt för Enskedes backlinje. Under den senare delen av halvleken kom Enskede tillbaka med besked. De hittar sitt rörliga kortpassningsspel och skapar några riktigt farliga lägen genom sina snabba omställningar som Nadine och backlinjen reder ut. Vi fick svårt att få fast bollen på mittfältet och motståndarna tog över taktpinnen. Ett par riktigt vassa räddningar från Nadine gör att det står 0-0 i paus. Andra halvlek blir likt den första genomgående jämn och tät. Enskede inleder bäst och tar ledningen med 1-0 efter ett fint anfall och utökar till 2-0 efter ett klart misstänkt offside-läge. Tjejerna ger sig inte utan replikerar direkt och på ännu en fin hörna nickar Linn in 1-2. Jakten på kvittering börjar och vi har flera fina lägen där kanske Eddas hårda och skruvade skott från straffområdeslinjen som tvingar Enskedes målvakt till en kvalificerad tv-räddning är närmast. Vi spelar offensivt och ute i den tekniska zonen tror vi på en kvittering 2-2. Istället blir det Enskede som drar nytta av vårt offensiv och utökar och stänger matchen i slutminuterna. Nya tag nästa omgång, BRA spel och BRA jobbat ALLA!